SAMSUN İLKADIM İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı İlçemiz Tepecik İlkokulunda Gerçekleştirildi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı İlçemiz Tepecik İlkokulunda Gerçekleştirildi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Tepecik İlkokulumuzda Gerçekleştirildi.

Tepecik İlkokulumuzda düzenlenen törene Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Ağar, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özer Ersoy İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Tepecik İlkokulu Müdürü Murat Fırat'ın konuşmasının ardından öğrencilerin şiir okuması, halk dansları gösterisi ile devam eden programda 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 'Okula Hoş Geldiniz' çiçeği sundu.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Ağar yaptığı konuşmada, "Samsun'da başarıyı kalıcı hale getirmek, her zaman her yerde ve her şartta daha iyiye ulaşmak, bilimsel ve teknik gelişmeleri özümseyip bunları eğitime uygulamak için çabalıyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımızı, zamana ve geleceğe yön veren, değerlerine sahip çıkan ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. " dedi.

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri olan çocuklarımızla birlikte yaşadıklarını belirterek, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni ettiğini söyleyen Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çocuklarımızı gelişen ve değişen dünya ile birlikte teknolojiye hâkim, bilime yön veren, aynı zamanda da milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığımız Teknofest Karadeniz'e 900.000 e yakın ziyaretçinin katıldığını ve çoğunun çocuk ve öğrenci olduğuna dikkat çeken Sayın Valimiz, İlimizden 35 bin projeyle katılım sağlanması ve 135 projenin de finale çıkmasının bizler için gurur verici olduğunu vurgulayarak, bu başarıyı, yürütülen çalışmaların güzel bir yansıması olarak gördüklerini ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza olan güvenimizin bir kez daha tazelendiğini belirterek bundan sonraki süreçte İlimizdeki tüm okullarda teknolojik tasarım atölyesi ve dijital kodlama sınıflarının yapılmasının planlandığını dile getirdi. En büyük beşeri sermayemiz ve geleceğimiz olan çocuklarımıza okul sürecini derslerin yanında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile geçirmeleri ve her fırsatta bol bol kitap okumaları tavsiyesini yineleyen Sayın Valimiz, kendilerinin de ilimizin eğitim-öğretim noktasındaki başarı çıtasının yükseltilmesi, derslik sayısının artırılması ve okulların eksiklerinin giderilmesi ile Samsunumuzun eğitimdeki başarı seviyesinin daha da yükselmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini dile getirerek, bir kez daha 2022 -2023 Eğitim-Öğretim Yılının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleri ile birlikte temsili ilk ders zilini çaldı. Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Ağar, İlçe müdürümüz Özer ERSOY ve protokol üyeleri Tepecik İlkokulunda sınıfları gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle 12-16 Eylül tarihleri arasında kutlanmaya devam edecek.

12-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-202212-09-2022

Hançerli Mah. Atatürk Bulvarı İlkadım Hükümet Binası No120 3. ve 4.Kat İlkadım / SAMSUN - 0362 431 50 43 44 45

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.